TARİHÇE

TARİHÇE

Termik santral ve maden ocağında çalışmak üzere belde dışından gelerek yerleşenlerin Çayırhan beldesinin güneyinde oluşturduğu mahallede okul ihtiyacı doğmuş, Çayırhan halkından hayırsever Hüsamettin DEĞİRMENCİ mahallede bulunan 7 dönümlük arazisini bağışlayarak bakanlık tarafından okulumuz yaptırılmıştır. Okulumuza arazisini bağışlayan Hüsamettin DEĞİRMENCİ’ nin adı verilmiştir.

01.01.1970 2149

 

      Okulumuz 1998 – 1999 Eğitim-Öğretim yılında hizmete açılmıştır. İlk Müdürü Kazım AYGÜN, ilk Müdür Yardımcısı Kurban BENLİCE’ dir.

      Okulumuzda 2007–2008 öğretim yılında deprem güçlendirme çalışması yapılmıştır. 2010 yılı Aralık ayında okul bahçesinde oluşan yağmur suyu birikintisi için Çayırhan Belediyesi tarafından drenaj sistemiyle logar kanalları açılmıştır. Öğrenci ve araç giriş kapıları ayrılarak güvenli hale getirilmiştir.

 

     Okulun Bulunduğu Yerleşim Yeri Hakkında Genel Bilgiler

           Çayırhan Kasabasının bugünkü yerleşim yeri üçüncü yerleşim yeridir. Birinci kuruluş yeri ve okul hakkında bilgiye rastlanmamıştır. Köroğlu’nun isteği ile ikinci yerleşim yeri olan Çayırlı Han diye bilinen yerde 1913 yılında o zamana göre mektep açıldığı bilgileri yaşlılardan alınmaktadır. Ancak kayıtları kaybolmuştur. 1926 yılından itibaren rastlanan kayıtlarda ilk mektep olarak açıldığı ve öğrencilerini üçüncü sınıftan mezun ettiği görülmektedir. 1932 yılından itibaren de beşinci sınıftan mezun verdiğine ait kayıtlar mevcuttur. 1954 yılında yapımına başlanan Sarıyar Barajı nedeniyle Çayırlı han olan kasabamız Çayırhan olarak üçüncü yerleşim yerine taşınmak zorunda kalmıştır.