Polat ERDOĞAN - OKUL MÜDÜRÜ

01.01.1970 3547

Günümüz gelişmiş toplumları bilgi çağına ulaşmadaki en büyük etkenin okul olduğu gerçeğini kabul etmektedirler.Okul eğitim ve öğretim çalışmalarının bir plan ve hedefe göre yapıldığı eğitim ortamlarıdır.Okul bireyin istek ve yetenekleri doğrultusunda istenilen hedeflere ulaşması için çaba göstermekte ve desteklemektedir.Dolayısı ile bireyin ve toplumun yarınları şekillenmekte ve gelecek şekillenmektedir.Milletlerin ve devletlerin ufku ve yarınları okulda dizayn edilmektedir.

Toplumların,milletlerin ve devletlerin kalkınması.değişmesi ve gelişen dünya ile rekabet edebilmesi için okullardaki eğitim çalışmalarının önemini artırmaktadır.Bu rekabet  gücünü ve ilerlemeyi sağlayacak,olanda okullardaki verimli ve çağdaş eğitim çalışmaları olacaktır.Eğitimin bir tanımı da; Ferdin ve toplumun kültürel kalkınmasını destekleyen nesilden nesile aktaran ,ekonomik yönden gelişmesini destekleyen önemli bir faaliyettir.

Eğitimin önemi her toplumda ve millette kabul görmüş bir olgudur.Milletler ve devletler çağın gereklerine uygun eğitim anlayışı ve metotları geliştirmişlerdir.Toplumların değişmesi ve çağın gereklerine uygun gelişmesi eğitim neticesinde  gerçekleşeceği bir olgudur.Türkiye Cumhuriyeti ‘nin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün belirttiği gibi “En önemle ve verimli görevimiz,eğitim-öğretim işleridir.Eğitim-öğretim işlerinde kesinlikle başarı sağlamak gerekir.Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu yolla olur.”

Öğretmenler,öğrencilerin vatanını,milletini ve yaşadığı toplumun temel değerlerini benimseten eğitim anlayışlarını desteklemeli ve bu yönde bir çabanın içinde olmalılar.Ülkenin geleceği ve yarınlarımızın umutları olan çocuklarımızı iyi bir eğitim süzgecinden geçirmeliyiz.Böylece yarınlara güvenle bakabiliriz.Öğretmenler ilkeli,milli eğitimimizin temel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda ideal birey olarak  öğrencilerini yetiştirmelidir.Yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımıza başarılı olmaları dileklerimle…